η καθημερινή σας ενημέρωση για την Δυτική Μακεδονία
myWest - Ενημέρωση Δυτικής Μακεδονίας

«Κλείδωσε» ο οδικός χάρτης για το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ

Κλείδωσε” ο οδικός χάρτης για το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και τη μερική αποκρατικοποίηση της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο του ηλεκτρισμού.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των δανειστών αποφασίστηκε εντός του Μαΐου να ψηφιστεί ο νέος νόμος, που θα αντικαθιστά το σχέδιο για πώληση του 66% σε ιδιώτη και που θα προβλέπει τη μεταβίβαση του 51% της θυγατρικής της ΔΕΗ στον έλεγχο του Δημοσίου, με το υπόλοιπο 49% να πωλείται σε ιδιώτες επενδυτές (τουλάχιστον 29% σε στρατηγικό επενδυτή, 20% σε θεσμικούς επενδυτές μέσω Χ.Α.). Στο νομοσχέδιο θα ρυθμίζονται και τα θέματα της αποζημίωσης της ΔΕΗ μέσω σύνθετων εργαλείων και σχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν πηγές του υπουργείου, δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του 100% της εταιρείας, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Αμέσως μετά τον Ιούνιο θα ακολουθήσει η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί έκθεση προόδου για την εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

energypress.gr

Σχετικά άρθρα
Χορηγοί
Επικαιρότητα
Μείνετε ενημερωμένοι...

ή ακολουθήστε μας στα
General Manager
Σκηνοθέτης
Εικονολήπτης
Δημοσιογράφοι
Χορηγοί